Navigációs hivatkozások átugrása
Magunkról
Solt–Tételhegy
Navigációs hivatkozások átugrása
Tételhegy Alapítvány
Közhasznúsági jelentés
Felhívás régészeti feltárás szponzorálására
Elérhetőség
Web-ajánló
Impresszum
Castrum Tetel Alapítvány > Magunkról > Tételhegy Alapítvány
 

 

Laczkó János, a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Múzeumi Szervezetének igazgatója 2008. február 20-án mint magánszemély hozta létre Kecskeméten a Tételhegy Alapítványt, melynek célja természetvédelmi park és történelmi emlékhely létesítése az Alföld kiemelkedő jelentőségű tanúhegyén, a solti Tételhegyen.

Az alapítvány célkitűzései között szerepel, hogy helyi, regionális és országos hatókörű kulturális kiállítások szervezésével, valamint előadások tartásával támogatják a solti Vécsey Károly Művelődési Ház programjait (Solti Tavaszi Napok, a Magyar Tudomány Ünnepe). Régészek, muzeológusok és örökségvédelmi szakemberek közreműködésével biztosítják a Tételhegyen és környékén előkerülő régészeti és építészeti emlékek szakszerű feltárását, megóvását, szükség szerinti helyreállítását.

Az alapítvány feladata a Tételhegy és közvetlen környezetének természetvédelmi oltalom alá kerülésének szorgalmazása; a természet- és társadalomtudományi források interdiszciplináris kutatása és elemzése, az eredmények bemutatása a kutatók számára tudományos konferenciákon, a nagyközönség számára kiállításokon, ismeretterjesztő előadásokon, nyomtatott kiadványokban és elektronikus adathordozókon; valamint mindezen célok megvalósításához szükséges szakmai és anyagi feltételek előteremtése.